Hosting betekent dat je website via een server in verbinding staat met het internet. Je website wordt gehost op een webserver, wat eigenlijk een soort computer is die 24 uur per dag aan staat en aangesloten is op het internet.

Wanner je de domeinnaam intypt in een webbrowser (zoals Internet Explorer of Google Chrome) wordt je automatisch naar de bestanden van je website op de server gestuurd. Zo is je website over de hele wereld online te zien.